Wat houdt je werk in?
Een dag bij de Frontoffice van Veilig Thuis is nooit hetzelfde. Dat klinkt heel cliché, maar is wel de werkelijkheid. Het ene moment ben je aan het chatten met een puber die ruzie heeft met haar ouders. Het andere moment heb je een thuiszorgorganisatie aan de telefoon die zich zorgen maakt over een bedlegerige vrouw, die verwaarloosd wordt en mogelijk financieel uitgebuit door haar mantelzorgende zoon. Als daarna de melding binnenkomt, beoordeel je die en bepaal je welke vervolgstappen er nodig zijn. In sommige gevallen doet Veilig Thuis onderzoek en draag je een melding over aan de Backoffice. Het kan ook zijn dat er acuut iets nodig is van Veilig Thuis. Er belt bijvoorbeeld een politieagent die ter plaatse om assistentie vraagt, omdat er een ernstig verwaarloosd of mishandeld kindje is aangetroffen.
Wat maakt je werk zo leuk/interessant?
De Frontoffice is de afdeling van Veilig Thuis waar alles binnenkomt. Ik weet eigenlijk nooit wat mij te wachten staat als ik de telefoon opneem. Dat is wat het werk voor mij juist zo interessant maakt. Ik haal er energie uit om met burgers en professionals te onderzoeken wat er nodig is om een situatie te verbeteren.
Soms is het een hele opgave om samen met iemand te achterhalen wat nu precies de vraag is aan Veilig Thuis. En daarna is het dan ook weer een hele klus om hier een passend antwoord op te vinden. Regelmatig overleg ik met mijn collega’s of gedragswetenschappers om passende adviezen te kunnen geven. Aan het einde van de dag geeft het voldoening om te merken dat ik iemand toch verder heb kunnen helpen, vooral als mensen dat zelf ook laten weten.
Waarom werk je graag bij onze GGD?
Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland is een van de kleinste Veilig Thuisorganisaties van Nederland. Dit maakt ook dat het team kleiner is en ik al mijn collega’s persoonlijk ken. Voor mij betekent dit, dat ik de collega’s van de verschillende teams (crisisteam, backoffice, wachtlijstbeheer) snel weet te vinden voor een fijne samenwerking. Zelf ervaar ik in het team een grote mate van betrokkenheid, op persoonlijk niveau en in het werk dat we uitvoeren. Dit maakt voor mij dat er ruimte is om de soms heftige casuïstiek met elkaar te bespreken en daarnaast mijzelf te blijven ontwikkelen als persoon en als jeugdzorgwerker.