Zwangeren kunnen tussen 15 oktober 2024 en 1 maart 2025 een griepprik halen bij GGD Zaanstreek-Waterland. Dit kunnen ze doen vanaf de 22e week van hun zwangerschap tot de bevalling, tegelijk met de kinkhoestvaccinatie als ze die willen.
De zwangere kan zich via onze website aanmelden voor de griepprik en deze dan halen bij een van de Centra voor Jeugd en Gezin/Centra Jong in onze regio.

Vaccineren tegen griep

Pasgeboren baby’s hebben een hoger risico op ernstige gevolgen van griep zoals benauwdheid of ziekenhuisopname. Ook zwangere vrouwen met griep worden vaker opgenomen in het ziekenhuis dan vrouwen met griep van dezelfde leeftijd die niet zwanger zijn.
De griepprik maakt de kans om griep te krijgen en om ernstig ziek te worden van griep kleiner. Voor de baby en voor de zwangere. Als de baby of de zwangere vrouw na vaccinatie toch griep krijgen, verloopt de infectie meestal mild.

Hoe werkt het vaccin?

Als u zich tijdens de zwangerschap laat vaccineren maakt uw lichaam antistoffen aan. Via de placenta gaan die antistoffen naar uw baby. Die antistoffen beschermen de baby tegen in de eerste maanden na de geboorte.

Al kinkhoestvaccinatie gehaald?

Bent u zwanger, heeft u  al een kinkhoestvaccinatie gehaald en wilt u ook de griepprik? Dan kunt u deze tussen 21 en 24 oktober a.s. halen op een van onze groepsprikdagen bij u in de buurt.

Scan de QR code om een afspraak te maken.

QR afspraak maken griepprik zwangeren

Of klik op deze link. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de griepprik voor zwangeren? Bekijk de informatie op de website van het RIVM.

Heeft u een vraag? Kijk of het antwoord op de website van het RIVM staat. Als dat niet zo is, dan kunt u ons bellen op 0900-2545454 (optie 4). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 14.00 tot 17.00 uur.