Op 11 oktober hangen we de vlag uit. En niet zomaar een vlag, de regenboogvlag! 11 oktober is het Coming Out Day. Een dag waar we extra stilstaan en bewust zijn van het belang van acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat je deze dag uit de kast moet komen, is dat niet het geval. Het is een dag waarop we extra aandacht vragen of iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht je seksuele voorkeur, je geslacht of afkomst. Acceptatie en erkenning zijn onmisbaar om gelukkig te kunnen zijn. De GGD laat graag zien dat alle mensen welkom zijn. Een heel belangrijk signaal!

Daarnaast werken we op dit thema nauw samen met omliggende gemeenten. De Regenbooggemeente Purmerend heeft deze week omgedoopt tot Purmerend Pride. Zij organiseren allerlei activiteiten voor betere acceptatie rondom LHBTI+. In het zwembad in Purmerend biedt de SwimPride zaterdagavond 12 oktober 2024 een veilig zwemklimaat. De SwimPride brengt gelijkgestemden samen om nieuwe mensen te ontmoeten. Op de website zie je wat Purmerend nog meer organiseert.
Onze andere Regenbooggemeente, gemeente Zaanstad, werkt het hele jaar door aan het versterken van de bestaande LHBTI+ netwerken en activiteiten ter bevordering van de acceptatie. De voorlichting aan jongeren en ouderen is daarnaast een belangrijk speerpunt. Ook de gemeente Zaanstad heeft hiervoor een website.
We wensen iedereen een fijne Coming Out Day toe, waarop je mag zijn wie je wilt zijn!