Webinar ‘Van dreumes naar peuter’

""

Elke 3 maanden organiseert GGD Zaanstreek-Waterland het gratis webinar ‘Van dreumes naar peuter’. Ouders van kinderen van 18,19 en 20 maanden ontvangen een uitnodiging via MijnKinddossier voor het webinar. Tijdens dit webinar bespreken een jeugdverpleegkundige, logopedist en pedagogisch adviseur verschillende onderwerpen waar u tussen de 18 maanden en 2,5 jaar mee te maken kunt krijgen. Kunt u niet op het moment in de uitnodiging? U kunt het webinar na een week terugkijken via de terugkijklink onderaan deze webpagina.

Wat gaat de tijd snel! Uw kind is nu alweer ongeveer 19 maanden oud, een leeftijd waarop ze zich razendsnel ontwikkelen. Het is een prachtige fase waarin kinderen steeds meer zelf willen doen en ontdekken. Misschien brengt dit wel wat vragen met zich mee.

Vraagt u zich bijvoorbeeld af hoe u met een dwarse peuter of met driftbuien om kunt gaan? Of hoeveel uw kind eigenlijk begrijpt van wat u zegt? En hoe zit het met het stellen van regels en grenzen? Alle ouders hebben weleens vragen of zijn nieuwsgierig wat de komende tijd gaat brengen. En hoe ze hun kind het beste kunnen ondersteunen en aanmoedigen. Daarom nodigen we u graag uit voor dit webinar.

In ‘Van dreumes naar peuter’ komen onderwerpen aan bod zoals de peuterpuberteit, de ontwikkeling van spraak en taal, mondzorg, zindelijkheid en beweging. Met filmpjes en duidelijke uitleg willen we u alle informatie geven die u nodig heeft. U kunt tijdens het webinar ook vragen stellen in de chat. De link naar het webinar staat in de uitnodiging in MijnKinddossier.nl.

Veel gestelde vragen over het webinar van dreumes naar peuter

  1. Kan ik het webinar op een ander moment kijken?
    Ja, dat kan. Een week na het webinar staat een link onderaan deze webpagina waarmee u het webinar later kunt terugkijken.
  2. Waar gaat het webinar over?
    Over belangrijke mijlpalen waar uw kind mee te maken gaat krijgen of al mee maakt. Zoals peuterpuberteit (zelf doen, driftbuien enzovoort); praten en taal; bewegen; apps; gezonde mond en de omgeving van het kind (bijv. peuterspeelzaal).
  3. Waar kan ik meer informatie vinden over de onderwerpen van het webinar?
    Meer informatie vindt u op:
    Groeigids.nl
    Kindentaal.nl
    Mediawijsheid.nl
  4. Kan ik tijdens het webinar vragen stellen?
    Ja, u kunt tijdens het webinar vragen stellen bij Vraag en Antwoord in Zoom of via de chat. Veel gestelde vragen en antwoorden komen later op de website van de GGD.
  5. Waarom organiseert de GGD dit webinar?
    De periode van 18, 19 en 20 maanden is een belangrijke ontwikkelingsfase voor uw kind. Het is een fase waarin kinderen steeds meer zelf willen doen en ontdekken. Misschien brengt dit wel wat vragen met zich mee.
  6. Kan iedereen meedoen aan het webinar?
    Nee. Alleen ouders met een uitnodiging kunnen meedoen door het maximaal aantal deelnemers in Zoom.
  7. Wat als ik de uitnodiging niet meer kan vinden?
    De uitnodiging staat in Mijn Kinddossier.
  8. Hoe weet ik of ik een uitnodiging heb gekregen?
    Uitgenodigde ouders ontvangen een e-mail via Mijnkinddossier. Controleer ook uw spam folder in uw e-mail of kijk op Mijnkinddossier.nl.
  9. Hoe lang duurt het webinar?
    Het webinar duurt één uur, van half 8 tot half 9.
  10. Is het verplicht om mee te doen aan het webinar?
    Meedoen is niet verplicht. Wij raden het wel aan omdat het veel betrouwbare informatie geeft over de ontwikkeling van uw kind.
  11. Komen de dia’s van het webinar beschikbaar?
    Nee, de dia’s komen niet apart beschikbaar omdat deze zonder verhaal niet genoeg informatie geven. U kunt het hele webinar met dia’s terugkijken via de terugkijklink. Als u het webinar volgt en wilt onthouden wat er op een dia staat, kunt u een screenshot maken.
  12. Wat als mijn kind 18, 19 of 20 maanden is en ik geen uitnodiging heb gekregen?
    Uw kind krijgt misschien een uitnodiging voor het volgende webinar. We nodigen kinderen uit die op de eerste dag van de maand waarin het webinar wordt gegeven 18, 19 of 20 maanden zijn. Dit helpt ons bij het plannen.
  13. Kan ik later beginnen als ik niet vanaf het begin kan meedoen?
    Ja, u kunt later beginnen en het eerste deel later terugkijken. We raden aan om er vanaf het begin bij te zijn als dat mogelijk is.
  14. Via welke apparaten kan ik het webinar volgen?
    U kunt het webinar volgen via een telefoon, tablet of computer. Om de dia’s goed te kunnen lezen, adviseren wij een tablet of computer. U heeft een verbinding met internet nodig.

Terugkijklink webinar 'Van dreumes naar peuter'

Link volgt.