Medici, zorg- en hulpverleningsorganisaties
Als professional binnen een hulp- of zorgverleningsorganisatie heeft u waarschijnlijk regelmatig te maken met kwetsbare mensen. Om risico’s voor hun gezondheid en welzijn te voorkomen of te beperken, kunt u samenwerken met GGD Zaanstreek-Waterland. Bijvoorbeeld als er sprake is van een (vermoedelijk) besmettelijke ziekte. Over deze en andere onderwerpen waar u in uw werk mee te maken krijgt, geven we graag advies en ondersteuning.
Voor vragen over de te nemen maatregelen om besmettingen te voorkomen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met het team Infectieziektebestrijding van de GGD via 075 – 651 83 16 of meldingizb@ggdzw.nl. IZB Zaanstreek-Waterland is niet te bereiken buiten kantoortijden.
Er is een tekort aan artsen Infectieziektebestrijding. Iets waar de GGD’en al jaren voor waarschuwen. Dit betekent dat er in Zaanstreek-Waterland buiten kantoortijden geen arts IZB beschikbaar is. Er wordt hard gewerkt aan een structurele oplossing voor deze krapte.
Ik wil een beroepsvaccinatie
Meldpunt & Advies Bijzondere Zorg (MABZ)
Wij bieden hulp aan mensen die in de problemen zijn geraakt. Dit kan ook ongevraagde hulp zijn aan mensen die zelf geen hulp kunnen zoeken. Of die daar het nut en de noodzaak niet van inzien.
Hoe werkt hulp bij incidenten en crises?
Heeft u te maken met een (dreigende) calamiteit of crisis? Mogelijk kunnen we u ondersteunen.
Ik wil bijdragen aan gezond opgroeien
Project Gezond Opgroeien zet zich in voor een vitale samenleving waarin alle kinderen en jongeren leren, wonen en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is.
Ik vermoed dat er een infectieziekte heerst in mijn werkomgeving
Wat moet u weten over uw meldplicht van een (vermoedelijk) besmettelijke ziekte in uw organisatie?
Ik wil meer weten over zelfmoordpreventie
Samen met alle gemeenten in Zaanstreek-Waterland zetten we in op intensievere samenwerking van partijen binnen én buiten de zorgsector. Het doel is een daling van het aantal suïcides in de regio.
Ik vermoed huiselijk geweld of mishandeling
Heeft u vermoedens van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling bij een cliënt? Overleg met Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huislijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Dit is een belangrijk onderdeel van de meldcode huiselijk geweld.
Cijfers en feiten
Meer weten over GGD Zaanstreek-Waterland? Ons jaarverslag, informerende factsheets, recente gezondheidscijfers of onze strategische agenda inzien? We hebben relevante informatie voor u op een rij gezet.
Ik wil gegevens doorgeven voor hielprik/gehoortest
Formulier voor kraamzorg om telefoongegevens van pasgeborene door te geven.
Hoe werkt Jeugdhulpverlening?
Soms heeft een kind, een jongeren of een heel gezin extra ondersteuning nodig bij het opgroeien of opvoeden.
Programma ‘Nu Niet Zwanger’
Nu Niet Zwanger (NNZ) ondersteunt mannen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd die een combinatie van ingewikkelde problematiek kennen.
Ik heb vragen over seksualiteit of soa
Bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid kunt u ook als professional terecht met uw vragen.
Ik wil overleggen met een jeugdarts
In geval van spoed is het tijdens kantoortijden (9.00-17.00 uur) mogelijk om via telefoonnummer 075-651 92 60 direct met een jeugdarts te overleggen. De beschikbare jeugdarts probeert u direct verder te helpen of verwijst u door naar het betrokken JGZ-team.
Prenataal huisbezoek
Voor wie is het prenataal huisbezoek en hoe meldt u een zwangere hiervoor aan? U leest het hier.